''If you want the rainbow, you have to deal with the rain''
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 Aralık 2014 Pazartesi

2014'ün En İyi Western Dizileri

Kabul etmeliyim ki Kore sevdam yokken de batılı dizileri non-stop izliyordum. Bitirdiğim dizilerin haddi hesabı yok. Sex and the City'ler mi dersin, How I Met Your Mother'lar mı....

Kore dizilerini izlerken önce dizinin bitmesini bekleyip, bölümleri biriktirip sonra topluca izlemeyi tercih ediyorum. Ama batı dizilerinde hafta hafta takip ediyorum. Malum diziler uzun, bitmesi beklenmez =))

Bu dizilere 2014'ün en iyisi demek doğru olur mu bilemedim çünkü hemen hepsi 4 sezondan eski diziler. Yani son bilmem kaç yılın en iyi dizileri olabilir =)

Çoktan bitmiş, artık yeni bölümü olmayan dizilerden bahsetmeyeceğim zira sayfalar yetmez (evet gerekten çok ciddi bir dizi izleyicisiyim). Ama şu anda takip ettiğim dizileri sizle paylaşmak istedim. Belki siz de 'to watch' listenize yeni bir kalem eklersiniz =))

1) The Vampire Diaries

Fantastik-romantik diziler aşırı ilgimi çekiyor. Ama bu diziyi sırf bu ilgim yüzünden izlediğimi söylersem yalan olur, çok bariz =) Evet, hala ergen modunda vampirli zottirik şeyleri seviyorum arkadaşlar. Hem de çok seviyorum ne yapabilirim??? Ama benim bu ilgim simli vampirlerden geriye, Anne Rice ve Bram Stoker'lara dayanıyor. Bu da kendimce savunmam =) 

The Vampire Diaries 6. sezona devam ediyor ve ben ilk bölümden beri soluksuz takip ediyorum. Diziye bayılıyorum! Ian Somerhalder'a bir başka bayılıyorum!!!

2) The Big Bang Theory 

Her ne kadar Big Bang deyince aklıma ilk Kpop grubu gelse de ben Sheldon'suz bir hayat düşünemiyorum =) Ekibe, arkadaşlıklarına, herşeye o kadar bayılıyorum ki bazen kendimi onların yanında hayal ediyorum (evet o kadar da salağım). Dizi şuanda 8. sezonda ama ben birebir takip etmedim malesef. Sanırım 4. sezon civarında keşfettim ve bikaç günde oturup 3 sezonu yuttum =) O günden beri her hafta düzenli izliyorum.

3) Beauty and the Beast

Klasik bir kaç hikaye var ki bende yeri bir başkadır. Küçük Deniz Kızı, Alice Harikalar Diyarında, Peter Pan... Bir tanesi de Beauty and the Beast. Tamam dizinin orjinal hikayeyle pek alakası olmayabilir ama söyledim ya fantastik-romantik olunca dayanamıyorum. Dizinin 4. sezonunu bekliyorum şuan. Şiddetle tavsiye ederim!

4) New Girl

Hangi tarz dizi sevdiğiniz farketmez, bunu mutlaka ama mutlaka izlemelisiniz!!! Dizi şuan 4. sezona devam ediyor ve bomba gibi! 3 erkeğin yanına ev arkadaşı olarak taşınan Jess'in ve ev ahalisinin hayatlarını anlatıyor ki tam bir kahkaha kaynağı. Benim gibi Friends ve How I Met Your Mother'ı göz kırpmadan mutlulukla izleyenlerdenseniz söz veriyorum pişman olmayacaksınız =))

5) Girls

HBO beni gerçekten çıldırtıyor. Yıllardır 4. sezonu bekliyor gibiyim. Hala başlamadı! Girls senaryo olarak tam bir zeka ürünü olsa da kara mizah olduğunu söylemem gerekir. Oldukça farklı bir tarz ve her zevke hitap etmeyecek bir dizi. Ben, tabii ki çok seviyorum.

6) Greys Anatomy

11. sezon arkadaşlar! Evet tam 11 sezon oldu ve tam gaz devam ediyor. 2. sezondan beri an be an takip ediyorum. Bu zamana kadar neler neler oldu. Asla ölmez dediğimiz başroller öldü, yeni başroller yaratıldı, her sezon sayısız oyuncu farklı hikayelerle diziye girdi çıktı. Bu yoğun karakter sirkülasyonuna rağmen kendisini hala heyecanla izletebiliyor olmasına şaşırıyorum. Her ne kadar Doktorlar dizisinin orjinali olmakla nam salmış olsa da siz bunlara kulak asmayın, orjinalini izleyin derim. Çok çok farklı olduğu göreceksiniz.

7) Teen Wolf

5. sezonunu beklediğimiz diziye çok büyük tereddütlerle başlamıştım. İlk sezonundan sonra tam bir ergen dizisi olduğunu düşünüp bıraktım. Sonra bir gün 2. sezondan bir bölüme televizyonda rastladım ve 'ohaaaa ben bıraktığımdan beri neler olmuş lan dizideee' diye heyecanlanıp oturup kaçırdığım tüm bölümleri izledim. İçinde ciddi ergen unsurları barındırsa da hikaye, fantastik ögeler cidden iyi bence.

8) Lost Girl

Bu dizi benim keşfim! Ya cidden öyle dalga geçmeyin. Kimse izlemezken, hiçbir Türk dizi sitesinde çevirileri yokken ben abuk subuk yerlerden orjinalini izliyordum. Fantastiklikte tavan yapmış bir Kanada dizisi. Sanırım izlediğim ilk ve tek Kanada dizisi, emin değilim =/ Şu aralar 5. sezonu yeni başladı. Malesef son sezonuymuş, çok üzüldüm. Keşke bitmeseydi dedirtecek kesin. Zaten 5 sezon ne yani, çocuk oyuncağı gibi. Bak elalem 11. sezonlarda hala devam hala devam!!!

9) Atlantis

Mistik şeyleri her zaman çok sevdim. Atlantis de hikaye olarak beni çok etkilemiştir. Bu dizi direk olarak Atlantis'in keşfiyle falan alakalı değil. Atlantis'te 3 arkadaş Jason, Herkül ve Pisagor'un yaşadığı maceraları anlatıyor. Karakterler enteresan değil mi =) Her bölüm farklı bir hikaye ve her hikaye mitolojiye bir yerlerden tutunuyor. Mitolojiye bayıldığımı da söylemiştim değil mi =) Tabii arkadan ilerleyen devamlı bir konusu da var. Dizi çok ama çok eğlenceli. Tavsiye ederim.


Genel olarak bakınca tarzım çok bariz değil mi =) Dediğim gibi yarısından fazlası fantastik-romantik.

Sizin de tavsiye edebileceğiniz diziler var mı kukiler? Yada benim listemi beğendiniz mi?

Kendinize iyi bakın...
Görüşürüzz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sen de izledin mi? İzlemedin mi? Peki şimdi izlemeyi düşünüyor musun? Bekliyorum yorumlarını^^