''If you want the rainbow, you have to deal with the rain''
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Aralık 2014 Salı

İlk Öpücük, İlk Aşk, İlk Erkek Arkadaş... Love for Begginers


Japon yapımı bu film aslında klasik, lisenin popüler oğlanıyla ezik kızı arasındaki aşk hikayesi. Ama gerçekten çok güzel işlenmiş. Kızımız Tsubaki Hobino lisedeki ezik, kendini göstermekten hoşlanmayan, başkalarının mutlu olmasından ve güzel görünmesinden daha çok zevk duyan bir karakterdir. Oğlumuz Kyouta Tsubaki (evet ikisinin de adı aynı) ise tüm kızların aşık olduğu, popüler, yere bakan yürek yakan zıpkın delikanlı...


İlk başlarda ikisi arasındaki ilişki bu saf kızın oğlanın dikkatini çekmesi ve oğlumuzun onu tavlaması için arkadaşlarıyla iddiaya girmesiyle başlar. Ama tahmin edebileceğiniz gibi ikisi birbirine aşık olur.


Filmde kızın çirkin ördek yavrusundan beyaz kuğuya dönüşme hikayesi varmış gibi görünse de aslında bence öyle de büyük bir değişim olmadı. Yani kızın iki örgü saçlarını açıp pembemsi bu ruj sürünce başka bi insan olmuş gibi darvanmak saçma değil mi =)


Filmin başlarında sırf iddia için oğlanın kızın peşinde dolandığı, kızla tatlı tatlı uğraştığı sahneler çok hoşuma gitti. Hatta bi yerde "Bütün gün senin peşinde dolaşmaktan hiçbi kızla flört edemedim" diye surat asmıştı ki çok güldüm =))


Ben başroldeki oğlana bayıldım. Yani zaten her zaman aslında içi duygusal ve sevgi dolu olup dışarıya umursamaz ve serseri görünen badboy karakterlere tav olmuşumdur. Taliplerime duyurulurrrrr =)) 


Sonuç olarak izlerken çok eğlendiğim, romantik, zaman zaman da komik bi filmdi.

Bu arada, birebir olmasa da filmi izlerken Mandy Moore'un filmi A Walk to Remember'ı anımsatan çok sahneyle karşılaştım. Hatırladınız mi o filmi?


Bu filmde de çok benzer ögeler vardı. Mesela burda da ezik kız-popüler badboy ilişkisi işlenmişti.


Mesela burda da oğlumuz bi idda sonucu kızımıza buaşıyodu. Ve sonunda kaçınılmaz son olup aşık oluyodu.


Mesela burda da yıldızlar ve teleskop etrafında şekillenen çok sahne vardı. Tamam Love for Begginers da oğlumuz A Walk to Remember da kızımız seviyor yıldızları ama fark eder mi???


Nerdeyse bi postta iki yorum oldu =)) İki filmi de sevdim. İkisini de tavsiye ederim =) Ama post konumuza gelinceeee Love for Beginners ı izleyin derim canlarım. Tam çerezlik =))



4 yorum:

  1. hemen izliyeyim o zaman teşekkür ederim ayrıntılar için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesin izle! ikisini de izle hatta^^

      Sil
    2. ilkini izledin çerezlik tatlışmı tatlış diziydi ötekinide izlemek boynuun borcu o zaman elimdeki dizi bitsin onuda izliyeyim o zaman teşekkürler^^

      Sil
  2. Aşk acısıyla ilgili olan aşk acısı nasıl geçer başlıklı yazıma beklerim.

    YanıtlaSil

Sen de izledin mi? İzlemedin mi? Peki şimdi izlemeyi düşünüyor musun? Bekliyorum yorumlarını^^